• LinkedIn
  • Join Us on Google Plus!
  • Subcribe to Our RSS Feed

Wednesday, January 14, 2009

Tekad Murni; karya Sdr Ummu Anas

Wednesday, January 14, 2009 // by Azmah Nordin // 18 comments

Sdr2 sekelian, sekali lagi, dgn tersgt bangganya, saya menyiarkan gambar cerpen `Tekad Murni', hasil karya Sdr Ummu Anas/Norainai Eslah  kita. Cerpen Tekad Murni yg baru terbit di majalah  Mingguan Wanita
14-20 Januari 2011, adalah juga hasil dari kelas bimbingan blog Sastera kita ini  :)  Tahniah Ummu Anas!  Saya juga berharap,  dapatlah  Sdr Ummu Anas  menyiarkan keseluruhan cerpen Tekad Murni di blog kita ini,  utk memudahkan para peserta kelas bimbingan dan pengunjung blog kita membaca dan mempelajari sesuatu drpdnya, selepas tempoh tarikh 20 Januari nanti.  Tahniah sekali lagi UmmuAnas   :) :) :)



18 comments:

  1. tahniah buat beliau...semoga terus ke hadapan...jejak segala impian...

    ReplyDelete
  2. salam..

    tahniah kak ummu...saya turut berkongsi rasa bangga...

    harap2 pada masa hadapan, akan ada banyak lagi nukilan dari sahabat sebengkel yang berjaya diterbitkan.

    Tahniah sekali lagi...

    :)

    Azi

    ReplyDelete
  3. terima kasih!
    terima kasih utk ucapan dan doa itu prince duyong.
    sy doakan jg utk setiap pnulis brjaya mnggarap karya yg brmutu n brnilai murni.

    ReplyDelete
  4. azi,terima kasih utk ucapan itu.

    sy jg sgt2 rasa trharu n sebak...sbb cerpen sy yg ini sy ingin sgt mmbina suara n identiti sy dlm karya; di dlmnya sy cuba brtatih mnekuni teguran demi teguran sifu, sehingga ia selesai n sy hantar ke pnerbit. syukur hanya 3 minggu sudah trsiar, berbanding cerpen yg sebelum ini ke pnerbit yg sama, memakan masa lbih 3 bulan baru trsiar. kerana yg trdahulu itu masih hijauan...

    ReplyDelete
  5. Tahniah Kak Ummu !!

    Maz sendiri teruja dan tak sabar2 nak baca Tekad Murni! Semoga akak terus berjaya dgn cemerlang dlm bidang penulisan ini. Insya-Allah..amin! :)

    <3 Maz

    ReplyDelete
  6. amin! terima kasih maz, sy jg sgt2 trharu...
    sy doakan jg maz lbih gigih dlm usia muda ni, sy ni sudah melangkau zaman rehat2..

    klu ada kedai newspaper dekat rmh, ada juga jual majalah mingguan wanita tu, belilah maz...

    ReplyDelete
  7. Tahniah Ummu Anas! kebetul pergi pekan kecil Membakut petang tadi 1430 hrs, Kerana ada cerpen Ummu maka Uncle beli tanpa fikir-fikir lagi heheee!

    Cari nama Ummu, rupanya bersemanyam di sudut kecil atas ms. Teringat pula lirik lagu "Bunga Melur"

    ReplyDelete
  8. tahniah mummy ummu
    berbaNGGA DENGANMU...

    dah cari dan dapatkan majalah tu tadi
    teruskan berkarya
    love u

    ReplyDelete
  9. terima kasih uncle Huss,
    terharu n sebak pula dgn sokongan kuat uncle sekeluarga, sudi mencari, mmbeli hingga mmbaca cerpen yg masih bayi itu...

    uncle, lagu 'bunga melur' tu...sgt2 mnyentuh perasaan sy...kenang2an zaman lampau yg sudah trlalu jauh n sgt mngharukan...tapi sering mmberi sy ilham utk brkarya!

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. terima kasih rena,

    sgt2 mummy trharu pd smua ucapan2 kali ini rena...
    lbih2 trharu sbb sokongan n bimbingan sifu yg mmberi ruang luas bg sy yg brmula dari 0 utk maju ke dpn...sedikit, demi sedikit...

    ReplyDelete
  12. Ummu, selagi Uncle masih ada,selagi itu usia Ummu masih tidak seberapa. Jadi teruskanlah berjuang dalam berkarya dan maju ke hadapan dengan penuh keyakinan.

    Kehidupan kita juga seumpama buku novel bab demi bab hingga ke akhir bab.

    Hari ini adalah hari keraian Akaknya Ummu Anas!
    Dam dam dum bunyi mercun...eh! bunga api.

    ReplyDelete
  13. Aranam!
    Terima kasih...,trharu sgt2 bila teringat aranam.
    cepat sungguh masa brlalu, yg senior dlm kelas bimbingan sifu sudah maju jauh, sy masih bertatih di sini.

    ReplyDelete
  14. terima kasih sekali lg uncle untuk paluan semangat yg menggegarkan azam supaya tidak lagi berlengah2.

    Tambah tergugah melihat ketekunan uncle yg sungguh2 diam2 ubi dlm menukangi karya sendiri; tup2 tau2 bertambah tahun, bertambah jg buku uncle...

    ReplyDelete
  15. Ya Ummu, semasa bertukang karya, uncle selalu tertukul ibujari sendiri. Maklumlah uncle belum biasa bertukang.

    ReplyDelete
  16. tahniah sifu...terharu ssangat

    ReplyDelete